Julkonsert med Bengt Johansson och gospelkören Mosaic

Publicerad den 9 december, 2014, av

BJB o Mosaic, Julkonsert-2

Lördagen 13 december 19.00 är det stor julkonsert med Bengt Johansson och gospelkören Mosaic i Pingstkyrkan Hässleholm.

Biljetterna kostar 100:- och 50:- för barn upp till 12 år.

Du kan förköpa biljetter i samband med våra gudstjänster eller på följande sätt:

1. Betala in på bg. 380-2477 2. Skriv namn, antal biljetter och “Julkonsert 2014″ på inbetalningen 3. Hämta dina biljetter en timme innan konserten.

Vi gör konserten i samarbete med Erikshjälpen, Studieförbundet Bilda, Battericentralen i Hässleholm, Bilhallen i Hässleholm, Tyringe Bilservice och Ahnell & Partner Revisionsbyrå AB

Församlingens julfest

På söndag den 7 dec är det äntligen dags för församlingens stora julfest! Bjud med vänner och familj! I foajén serveras glögg. Kl 14.00 börjar programmet i kyrksalen med församlingens sångare och musiker, drama, bibelutdelning och appell av Erika Hanson.

Ta med ett bidrag till julbordet så ställer vi till med ett härligt knytkalas i församlingsvåningen efter programmet. Julskinka, sallader, prinskorv, köttbullar, sill, ägg, bröd, fika… Vi har hela eftermiddagen på oss att umgås kring borden.

Nytt för i år är att vi kommer att arrangera ett lotteri där förtjänsten går till att stötta barnens sommarläger på Breanäs. Så ta gärna med lite växel att köpa lotter av barnen för.

Varmt välkomna allesammans!julkula

Besök av Consuelo del Pilar

Publicerad den 13 november, 2014, av

bild 2

Söndagen 23 november  11.oo har vi förmånen att ha sångerskan Consuelo del Pilar på besök i Pingstkyrkan Hässleholm. Consuelo är en välmeriterad sångerska med gospel och soul i bagaget. Tillsammans med gruppen UCC kommer hon att framföra en härlig blandning av sköna låtar som värmer och lyser upp i novemberdiset.

Erika Hanson kommer att predika i gudstjänsten över temat “Den missionerande församlingen – kyrka utan väggar”.

Varmt välkomna.

Församling som ärar Gud

Publicerad den 8 oktober, 2014, av

Evangeliet i praktik

Bibelord: Joh 15:1-17

Inledning: Vad gör Gud glad? Finns det något som uppmuntrar Gud? Något som gör att Gud går igång? Eller för att ställa frågan lite mer i andligt i språk; vad behagar Gud? Vad är det som ärar Gud?

Att behaga Gud handlar aldrig om att få Gud att älska oss mer. För det går inte. Guds kärlek till människan, församlingen och världen är konstant. Men det verkar som om vi i och genom vårt gensvar på den kärleken kan göra honom tydlig och synlig i världen. (mer…)

Taggar:

Familjedag planeras för fullt

Hässleholm_A4_affisch kopia

Det är bara 10 dagar kvar! Nedräkningen har börjat och förberedelserna pågår för fullt! Talare och ämnen är fixat och klart, det strulade lite med att få fram affischer, men nu finns materialet här så att vi kan sprida informationen. Känn full frihet att bjuda in vänner och bekanta till en intressant dag då vi får lyssna till undervisning, men också diskutera och ventilera problem och funderingar som vi kanske har. Ämnet om gränssättning är aktuellt för alla föräldrar, men även andra som relaterar till barn och unga på olika sätt. Välkommen gammal som ung, förälder eller barnledare! I samtalet kan vi hjälpa och uppmuntra varandra så att vi fortsätter att växa och utvecklas som föräldrar och som människor.

Vi avsätter också en stund till att prata om hur vi vet vad våra barn talar för kärleksspråk. Kommunicerar vi med dem på rätt språk så att de förstår och känner sig älskade? Hur vet vi att de känner sig älskade? Vi vill ge våra barn en stabil grund att stå på och vi hoppas att dessa två ämnen ska hjälpa oss som föräldrar och ledare.

En del arbete kvarstår; barnpassning ska organiseras och matlagning koordineras. Känner du för att hjälpa till med något så säg gärna till! Jag vore tacksam om du anmäler dig omgående. Det underlättar för planeringen… Vi ses den elfte!

Taggar: