Familjedag planeras för fullt

Hässleholm_A4_affisch kopia

Det är bara 10 dagar kvar! Nedräkningen har börjat och förberedelserna pågår för fullt! Talare och ämnen är fixat och klart, det strulade lite med att få fram affischer, men nu finns materialet här så att vi kan sprida informationen. Känn full frihet att bjuda in vänner och bekanta till en intressant dag då vi får lyssna till undervisning, men också diskutera och ventilera problem och funderingar som vi kanske har. Ämnet om gränssättning är aktuellt för alla föräldrar, men även andra som relaterar till barn och unga på olika sätt. Välkommen gammal som ung, förälder eller barnledare! I samtalet kan vi hjälpa och uppmuntra varandra så att vi fortsätter att växa och utvecklas som föräldrar och som människor.

Vi avsätter också en stund till att prata om hur vi vet vad våra barn talar för kärleksspråk. Kommunicerar vi med dem på rätt språk så att de förstår och känner sig älskade? Hur vet vi att de känner sig älskade? Vi vill ge våra barn en stabil grund att stå på och vi hoppas att dessa två ämnen ska hjälpa oss som föräldrar och ledare.

En del arbete kvarstår; barnpassning ska organiseras och matlagning koordineras. Känner du för att hjälpa till med något så säg gärna till! Jag vore tacksam om du anmäler dig omgående. Det underlättar för planeringen… Vi ses den elfte!

Församling stavas T-I-L-L-S-A-M-M-A-N-S

Publicerad den 22 september, 2014, av

Om gemenskap i en i individualistisk tid

Bibelord: Upp 7:9-17

Inledning: Jag vill börja denna predikan med att föra oss inför tronen. Tillsammans med aposteln Johannes ser vi en stor skara som ingen kan räkna av alla folkslag och stammar och länder och språk. De tillber tillsammans Jesus och Gud vår Fader.

Där står vietnameser, somalier, fransmän, rumäner, svenskar, irakier, australiensare, skottar, chilenare, kineser, ryssar och amerikaner. Där är romer, inuiter, aboriginer, indianer – människor från alla nuvarande nationer och nationer som varit. Där är olika färger på ansikten och kroppar. Där är människor som innan inte förstått varandra på grund av sina olika språk. Fastän de är vitklädda allesammans är mångfalden bedövande och dånande. Olika men ändå så lika. Alla är de avbilder av honom som tillbes och äras.  (mer…)

Missionssöndag på söndag!

Publicerad den 18 september, 2014, av

Vi har ett stort kontaktnät som församling som sträcker sig långt bortom Hässleholms stadsgränser. Genom olika samarbetspartners är vi involverade i olika länder i olika världsdelar.

Budskapet om Jesus är ett budskap för alla människor i alla kulturer.

På söndag i vår gudstjänst 11.00 kommer vi att berätta om vad som sker i det arbete som vår missionär Niclas Collén står i genom missionsorganisationen IBRA (www.ibra.se).

Vi tar också upp kollekt för vårt missionsarbete. Vill du vara med och bidra till det kan du också sätta in ditt bidrag på bg. 380-2477 och märka det med “mission”.

Strul med söndagens radiosändning

Publicerad den 15 september, 2014, av

På grund av ett fel i sändaren utgick söndagens direktsändning av gudstjänsten via Radio Pingstkyran. Det gick varken att lyssna via radion eller webben. Vi jobbar med problemet och hoppas att det ska lösa sig till nästa söndag. Vi beklagar olägenheten.

Det går dock att lyssna på predikan av Erika Hanson på temat “Missionell församling – Går vi till kyrkan eller är vi kyrkan” här: http://www.pingstkyrkanhassleholm.se/nya/predikan/

Drömmen om församlingen

Publicerad den 10 september, 2014, av

Bibelord: Heb 10:19-25; 32-39

Inledning: Jag kan inte komma ifrån den beskrivning som ges av den nybildade Filadelfiaförsamlingen i Hässleholm i boken Pingströrelsen i Skåne: ”Det väckte uppmärksamhet och förundran hos många att den nybildade pingstförsamlingen i staden arbetade så energiskt, vågade satsa så frimodigt och hade så fast tro på Gud.”

(mer…)