Fira påsk i Pingstkyrkan

Publicerad den 26 mars, 2015, av

cross-66700__180

Påsken är den kristna trons centrum. Jesus död och uppståndelse är kärnan i det vi tror på. Vi vill fira påsk tillsammans och inbjuder dig att vara med i gudstjänsterna.

Skärtorsdagen 2 april 18.00 Getsemanestund – vi minns Jesus kamp i Getsemane, firar nattvard och äter en bit mat tillsammans. Andreas Grumsén talar och leder nattvardsstunden.

Långfredagen 3 april 17.00 Gudstjänst – en stilla gudstjänst med musik och predikan av Erika Hanson.

Påskdagen 4 april 14.00 (OBS! ny tid) – firar vi att döden inte kunde behålla Jesus i sitt grepp. Lovsång av och med församlingens körer Saltaren och Mästerverk. Dopförättning. Lasse Bjervås predikar och det är servering efter gudstjänsten.

Annandag påsk 5 april 17.00 Rumänsk påskgudstjänst.

Mycket varmt välkomna!

Gudstjänst med David Luikert

Publicerad den 26 mars, 2015, av

Nu på söndag 29 mars 11.00 har vi glädjen att lyssna till vår nye secondhandbutiksföreståndare David Luikert.

Varmt välkomna!

Familjedag i vår

Publicerad den 19 mars, 2015, av

Håll kärleken levande, Hässleholm-2

Boka in vårens familjedag redan nu! Lördagen den 25 april med start 9.30.

Vi är glada att Alf B Svensson, känd psykolog och författare, kommer och pratar kring ämnet “Håll kärleken levande”. Högst relevant för alla som lever i en parrelation – oavsett ålder och erfarenhet kan vi alltid bli bättre på att utrycka kärlek. Det kommer att finnas barnpassning med roliga aktiviteter för alla barn.

Plats: New Life Church.
Kom ihåg att anmäla dig! Anmälan till Emma-Lena Liljenberg: emmalena@gmail.com eller 0725-76 01 60.

Temahelg om Israel 20-22 mars 2015

Publicerad den 13 mars, 2015, av

flag-21096_640

20-22 mars arrangerar vi i Pingstkyrkan tillsammans med Israels vänner en temahelg om Israel. Vi tror att det är så viktigt att vi förstår Israel och det judiska folkets betydelse i frälsningshistorien och att vi idag står upp mot allt som har med antisemitism att göra.

Tyvärr har det både i Europa och i vårt eget land blivit allt svårare för judar att leva i fred och frid. Dagligen hör vi om hur judar utsätts för hot och hat.

Det är viktigt att veta vad det betyder att vara en kristen med hjärta för Israel.

Under helgen kommer vi att ha besök av Mikael Karlendal från Karlshamn, Dan Salomonsson från Uppsala, Jehoshua Kaufman från Malmö och Dan Johansson från Malmö.

Så här ser programmet ut:

Fredag 20 mars

19.00 Möte – Mikael Karlendal “Hur ska jag som kristen förhålla mig till Israel och varför?”

Lördag 21 mars

14.00 Seminarium – Dan Salomonsson “Josua – ett liv som satte spår, ett ledarskap som visade vägen”

16.00 Seminarium – Jehoshua Kaufman “Att vara jude i Sverige idag”

17.00 Panelsamtal

19.00 Israelmöte – Dan Salomonsson “Josua – ett liv som satte spår, ett ledarskap som visade vägen”

Söndag 22 mars

11.00 Gudstjänst med Dan Johansson

17.00 Rumänsk gudstjänst med Dan Johansson

Gudstjänst med Magnus Jonegård

Publicerad den 13 mars, 2015, av

På söndag 15 mars 11.00 har vi glädjen att lyssna till församlingens förre pastor och föreståndare Magnus Jonegård.

Barnkören Mästerverk sjunger och vi tar upp en stor kollekt till vårt missionsarbete.