Osminkat med Birro och Dahlman

Publicerad den 24 februari, 2015, av

Nästa vecka har vi glädjen och förmånen att Marcus Birro och Tommy Dahlman hos oss i Pingstkyrkan i Hässleholm.

Marcus Birro är poet, krönikör och författare som bjuder sina läsare på sig själv vare sig det gäller fotboll, politik, livet eller tron.

Tommy Dahlman är pastor, föreläsare och författare som talar med Bibeln och livet som utgångspunkt.

Onsdagen 4 mars 19.00 bjuder Birro och Dahlman på en osminkad kväll som garanterat kommer att röra och beröra.

Det är gratis inträde men vi kommer att ha en kollekt för omkostnaderna.Marcus_Birro_1press_1_20130221_1963257510

Geocaching på söndagsskolan

Det gäller ju att hänga med i tiden, eller hur?! Jag har lärt mig något nytt idag och skapat en liten skattjakt som barnen på söndagsskolan kommer att få gå nu på söndag. Allt som behövs är en mobiltelefon med GPS och det har väl de flesta nuförtiden?!

Vet du inte vad geocaching är? Det gjorde inte jag heller, men jag tror att vi kan använda det på ganska många olika sätt. Man använder en app för att gömma en “skatt” någonstans. Det kan vara en riktig sak som man gömmer någonstans, men versionen som jag nu skapat är en kort tipsrunda. Så man får en länk där det står “Hej, jag har gömt ett meddelande till dig!” och så ser man en satellitbild på platsen där du är nu och så är du den blå pricken och ska ta dig till det röda krysset på kartan. När du kommit fram så klickar du på krysset och antingen får du då upp en bild eller ett meddelande som någon har lämnat, eller som i mitt fall så får du upp första frågan i en tipsrunda. Jag har lagt till Youtubeklipp och så får man klicka i det svarsalternativ man tror är rätt. Sen får man se nästa kartbild och så följer man rutten steg för steg. Det ska bli kul att testa om barnen tycker det är lika kul som jag tror.

Vill du också prova? Det tycker jag att du ska! Varför ska barnen få göra allt det roliga? Det handlar om kristen tro och jag kommer lägga upp länken här på söndag så att vem som helst kan gå. Till dess kan du läsa mer om geocaching här: https://www.geocaching.com/play

Och här kommer länken till skattjakten: http://54x.se/77639c8c200000063
Öppna upp den i webläsaren i din telefon så kan du också ge dig ut på skattjakt! Hitta vägen till frälsningen! :)

Sportlov vecka 8

Sportlov 2015

Sportlovet närmar sig snabbt! På Fredax inleder vi energiskt med en kväll i sporthallen och avslutar lite soft med filmkväll. Dessutom ordnar vi aktiviteter på onsdagen ute i Djupadalsparken med korvgrillning, lek och bus och inne i kyrkan på torsdagen med tävlingar, lekar, smyckestillverkning, pyssel och en enkel lunch tillsammans.

Alla barn i åk 1-7 är varmt välkomna! Till onsdagen och torsdagen är det bra att anmäla sig innan till Emma-Lena Liljenberg 0725-76 01 60.

Osminkat med Birro och Dahlman

Publicerad den 4 februari, 2015, av

TD_Osminkat_hassleholm

Tack Johan Stenström!

Publicerad den 4 februari, 2015, av

Efter 4 år som församlingens ungdomspastor drar nu Johan Stenström vidare. Han kommer att arbeta som vakanspastor i sin hemförsamling Pingstkyrkan i Osby.

På söndag 8 februari kommer vi att få höra Johan predika över ämnet “Upptäck Bibeln”.

Vi önskar Johan, Ida och Alfred allt gott!

.20150115_120838